Fransk manikyr med färg – naglar i klassisk stil

Klassiskt, sofistikerat och enkelt. Fransk manikyr med färg är ett oslagbart val för dina naglar. Oavsett om du väljer den traditionella vita och rosa kombinationen eller senare populära varianter med mer färg eller varför inte ombre? Är mer färg din stil ska du kika in på jättefin.se, där hittar du bra tips på nagellack som passar extra bra för fransk manikyr med färg.

Luras inte av namnet, fransk manikyr lanserades i USA på 1970-talet och är alltså amerikansk. Bakgrunden ska ha varit en önskan från skådespelerskor i Hollywood om ett nagellack som passade till allt. En utvecklare för skönhetsprodukter tänkte till och tog en vanlig rosa färg och adderade en vit kant högst upp. Succén var omedelbar. Den franska manikyren var född.

fransk manikyr med andra färger än rosa och vitt är populärt.

Addera mer färg

Som med alla klassiska stilar kommer alltid moderna versioner, så också inom fransk manikyr. Den vita kanten byts numera ofta ut och får andra färger. Det ger utrymme för en mer personlig stil och fler uttryckssätt.

Fransk manikyr ombre kännetecknas

Testa nya trenden

En trend som länge funnits inom hår har på senare år också hittat till naglarna, ombre. Fransk manikyr ombre är naglar som har en successiv skiftning i ton eller färg. Det är särskilt populärt på sommaren och för specifika tillfällen som bröllop, fest och middagar. Det är snyggt, klassiskt och går snabbt att göra.

Fransk manikyr – hemma

Att själv fixa fransk manikyr hemma är inte svårt. Det viktigaste är ha ett bra täckande nagellack som är lätt att lägga på och förstås avsluta med den färg du har valt till toppen på dina naglar. Eller varför inte ha olika färger på olika fingrar? Oj vad många möjligheter det finns att välja när du fixar fransk manikyr hemma. Internet svämmar som vanligt över av bra tips och hjälp för dig som behöver vägledning. Här har du det viktigaste sammanfattat.

  1. Gör rent - börja alltid med att tvätta händerna noga oavsett vilken typ av manikyr du ska fixa. Ta bort eventuella rester av nagellack.
  2. Jämna till – se till att naglarna är fria från skador, glöm inte nagelbanden som helst ska vara hela och lite nedtryckta.
  3. Lägg ett första lager – välj din färg och lägg lacket över hela nageln. Variera färg efter smak på olika fingrar.
  4. Måla toppen – lägg ett smalt lager högst upp på kanten av nageln med en annan färg än den som täcker hela nageln.
  5. Addera extra glans – avslutningsvis lägger du ett topplack som binder ihop dina lager och ger extra glans.