Ta hand om huden

Det finns fler sätt att hand om sitt yttre än med bara hår- och nagelvård. Det viktigaste är att kontinuerligt ta hand om sig själv. Här kommer ett antal tips för den som vill veta mer om vad man kan göra hemma för att få en vacker hy.

Skaffa en bra hudvårdsrutin

Att ta hand om sin hud behöver inte vara svårt. Hitta produkter du tycker om och en hudvårdsrutin du mår bra av. Låt det ta tid, prova dig fram, fråga de som vet och ha tålamod. Här kan du läsa vad du ska tänka på så att du väljer rätt.

Krämer

Det finns olika typer av krämer av en anledning. Det kan låta lite fjantigt men olika krämer innehåller olika stora molekyler som är anpassade till huden i t.ex. ansiktet

Handduk

Använd inte samma handduk. Det är massa bakterier som du inte vill ha i ansiktet på handduken du torkar händerna med, använd en separat för ansiktet.

Porer

Stäng porerna. När du tvättat ansiktet med din favoritrengöring, avsluta med kallt vatten som stänger porerna och får igång blodcirkulationen.

Smörj

Smörj in dig direkt efter du har duschat, huden är mer mottaglig och suger åt sig mycket bättre när porerna är öppna.

Vatten

Inte det absolut roligaste tipset, men ett av de bästa. Återfukta utifrån med kräm och inifrån med vatten.

Svetttas

Nästan inget renar porerna lika bra som att svettas, på med löpartightsen och ge dig ut!

Fråga

Fråga en expert vilken hudtyp du har och använd de krämer och produkter som rekommenderas. Det finns inga mirakelkrämer som kommer att revolutionerna din hy över natten.